Over Friends

Er was eens…. een jongerenkoor in Lichtenvoorde. Het was het jaar 1987, en het jongerenkoor hield op te bestaan. Een groepje jongeren besloot, samen met een ander clubje vriendinnen, verder te gaan, en een nieuw koor op te richten. En zo werd koor Friends geboren, inmiddels dus ruim 35 jaar oud. En sommige jongeren van toen? Zij zingen nog altijd mee! Maar Friends heeft de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Sterker nog; we blijven meegaan met de tijd, regelmatig is Friends vernieuwend bezig. Zo blijft het een fris en actief koor waar het enthousiasme vanaf spat.

 

Friends is een laagdrempelig en swingend popkoor. Het bestaat uit een gezellige groep mensen van alle leeftijden. Het koor telt ongeveer 60 leden. We hebben een gevarieerd repertoire met voornamelijk popmuziek. Deze nummers zijn vaak 4- of 5 stemmig gearrangeerd.

 

We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de recreatiezaal van de Johanneskerk aan de Rentenierstraat in Lichtenvoorde. Na afloop is er tijd voor een drankje en een praatje met elkaar. 

 

Onze dirigent

Een inspirator, met een karrenvracht aan muzikale ervaring, dat is wat ieder koor zich als dirigent wenst. Met Johan Klein Nibbelink hebben wij die perfecte dirigent aan ons gebonden.

 

Per 1 januari 2014 zwaait hij figuurlijk met het dirigentenstokje. Figuurlijk, want Johan gebruikt liever zijn handen, armen of hele lijf. Hij swingt mee wanneer het uitbundig hoort te zijn en is ingetogen bij bijvoorbeeld een ballad. Muziek is zijn passie, dat zie, hoor en voel je aan alles.

 

Volgens zijn moeder is Johan al vanaf zeer jonge leeftijd geboeid door muziek. Vanaf zijn 10e speelde hij bariton bij de plaatselijke harmonie. Rond zijn 15e leerde hij zichzelf elektrische gitaar spelen en schreef liedjes voor een bandje met vrienden van de middelbare school. Na een jaar Pabo koos hij er voor om van studierichting te veranderen en verder te studeren aan het toenmalig Twents Conservatorium. Hier studeerde hij eerst Schoolmuziek en later ook Zang (klassiek). Hij zong in diverse koren.

 

In de afgelopen jaren was Johan enkele malen artistiek leider van musicalproducties met amateurs en was hij werkzaam als popcantor in Aalten en Winterswijk. Onder andere vanwege die functie zat hij in de werkgroep voor het nieuwe Liedboek. Sinds zijn conservatorium tijd arrangeert hij zeer regelmatig koormuziek.