Nieuws


13-12-2022 Kerst Optreden bij Welgelegen

Altijd een feestje om te mogen optreden bij Welgelegen in Groenlo! 

Top locatie! 

De ontvangst was hartelijk, de entourage fantastisch. Een gezellige Kerstmarkt, sfeervol brandende en knisperende  vuurkorven. Enig minpuntje was de ijzige kou. Bij een temperatuur van -10 graden, trotseerden de Friends deze ijzige kou. Stemmige nummers, Kerstliedjes en uptempo nummers werden ten gehore gebracht. In de pauze hielp een heerlijke warme chocolademelk of een glühwein om weer op temperatuur te komen.

Maar gezellig was het zeker! Wij vonden het leuk!

 


Download
Mary did you know
Werenfriduskerk 22-12-10 audio bestand Mary did you know
Mary did you know AUDIO-2022-12-10.m4a
MP4 video/audio bestand 1.7 MB

Zaterdagavond 10-12-2022 Winterconcert met harmonie van Zieuwent in de Werenfriduskerk

Jeujj!

Wat waren we trots dat we gevraagd zijn om een bijdrage te verzorgen aan het Winterconcert met de harmonie van Zieuwent en Mariënvelde.

En het werd een feestje!

Alle ingrediënten waren aanwezig: een sfeervolle locatie, fantastische muzikanten, enthousiaste Friends en veel publiek. Wat hebben wij genoten, samen sfeervolle (Kerst) nummers te mogen presenteren.  Gelukkig hebben we de foto's en alle herinneringen nog. Wat was het leuk!

 


Zondag 17 juli 2022, optreden Bredevoort

 

Wat hadden we hier als Friends naar uitgekeken! We waren uitgenodigd in Bredevoort, op de zomerconcerten die in de zomervakantie-weken worden georganiseerd. Voor ons de aftrap, samen met een gelegenheidsband! 

 

Een stralend zonnetje vergezelde ons die dag. En het plein vulde zich met veel toeschouwers.  Wauw! Wat fijn dat dit weer kan, weer samen kunnen genieten van muziek maken en muziek luisteren.  Wat was het leuk!


9 juli 2022, optreden bij Careaz

 

En wederom een prachtige zomerdag!

Deze zaterdagmiddag is ons koor uitgenodigd bij Careaz, bij hun tijdelijke locatie aan de Kievitstraat. Altijd bijzonder, om een mini-concert te mogen geven in ons eigen Lichtenvoorde. Veel bewoners zitten er al klaar voor buiten onder de parasol, onder het genot van een kopje koffie en thee.

Het was vooral gezellig. Meezingen kon en werd erg gewaardeerd!  Wat een fijne middag!


Friends feestavond

zaterdag 30 juni 2018

 

Wat zaten de weergoden mee dit jaar! Op een warme zomerse zaterdag was het tijd voor ons eigen privé feestje.

 

De prachtige tuin van koorlid Dinie als decor, een praatje hier en daar, samen rond de grote pannenkoekenplaat en tot slot natúúrlijk zingen! Bij het kampvuur.

 

En nu gaan we genieten van de zomerstop, en weer uitkijken naar dinsdag 28 augustus. Want dan begint de repetitie weer! Yes!


Jubileumconcert 30 jaar Friends!

Zaterdag 21 april, Marianum

 

Een pareltje! Dat was ons 30 jarig jubileumconcert. Wat hebben wij van begin tot eind genoten. Het 30 jarige jubileum, wat staat voor de parel.

 

Een programma vol met nummers over vriendschap en alle facetten die daarbij horen, we gingen dwars door de pophistorie. We zongen oude parels en nieuw ontdekte pareltjes.

 

De 10 jarige dochter van een koorlid verwoordde het concert als volgt:

Koorlid: "Wat vond je van het concert?"

dochter: "Hééél mooi!" (en denk daarbij een stralende glimlach)

Koorlid: "Wat vond je zo mooi?"

Dochter: "Alles samen, zo jullie samen. Weet je, als bijvoorbeeld jij of de mannen er niet waren geweest dan klonk het toch heel anders. Alles zo samen, de mannen en de vrouwen samen en de dirigent. Dat was mooi! Ik had het niet zo verwacht!".

 

De essentie van ons concert geraakt in de kern. Het mengen van de verschillen stempartijen gehoord en verwoord. Samen zingen, samen de stemmen mengen tot één geheel. Wat kan dat mooi zijn!

 

En wat is zingen met een live band toch een feestje!

Een dankjewel aan:

 

Onze dirigent Johan en zijn vrouw Anouschka.

De band combo-concept: Leon, Michel, Leander en Theo.

Geluidsman Martijn.

Onze performance coach Johan.

Gerard en Annie in de catering.

Marinke voor de foto's.

Walter voor het opnemen van het geheel.

 

En lest best: ons publiek!

Dank voor uw aanwezigheid, enthousiasme en graag tot een volgende keer!

 


The Passion Lichtenvoorde

Dinsdag 27 maart 2018

 

Tijdens de derde editie van The Passion in Lichtenvoorde kregen wij de eer om mee te zingen.

 

Passion Lichtenvoorde vertolkt op een eigen en eigentijdse wijze het paasverhaal. De marianumschoolband, scholieren  en bekende Oost Gelrenaren hadden samen met ons koor de hoofdrollen.

 

En wat was het een bijzondere ervaring om aan dit fantastische evenement mee te mogen meewerken. Genieten van begin tot eind!

Meer lezen? Kijk op de site van The Passion Lichtenvoorde. Voor foto's van ons koor tijdens The passion klik je hier.


Zonnige zomer zondag zingen!

Zomerconcert in Bredevoort

zondag 9 juli 2017

 

Een overheerlijk zonnetje, een pittoresk plein in het prachtige Achterhoekse stadje Bredevoort, een mooi plekje onder de bomen en een heel fijn publiek!

 

Dat waren de ingrediënten van een heerlijk zondags optreden. Alle stoelen bezet, ook de aanwezige bankjes bezet. Bezoekers die speciaal voor de Greyhound Barbershop singers uit Winterswijk of voor ons kwamen. Maar ook meer dan genoeg toevallig passerende wandelaars, fietsers of wielrenners hielden even halt om te genieten van ons geluid en de voortreffelijke sfeer.

 

Relaxed zingen, plezier voor ieder aanwezig. Ons nieuwe nummer Old and wise van Alan Parsons Project kende zijn debuut voor publiek. Werkelijk alles zat mee.

 

Bedankt zomerconcerten in Bredevoort, dat wij mochten komen zingen. Hopelijk wordt het een zomer vol mooie zondagen, want iedere zondag van 12.00 tot 14.00 uur zal er een concert gegeven worden op het plein in Bredevoort. Gratis entree en de concerten gaan door bij fijn terrasweer.

Wij komen in ieder geval graag terug!


Friends in concert!

zaterdag 16 april 2016

 

Zaterdagavond 16 april... een memorabele avond, een avond waar we reikhalzend naar uitgekeken hebben en nu ligt deze avond inmiddels achter ons. Maar wat blijft is de herinnering. De avond tot in de puntjes voorbereid, zelfs ZSOM uit Groenlo kwam de avond vastleggen op beeld alleen... geen fotograaf geregeld! Gelukkig is de DVD prachtig geworden, maar de plaatjes op de site moet u er helaas bij denken...

 

Het begon dus allemaal in het Marianum, een concert van popkoor Friends, met als gast optredens dansstudio Jesz en Sandra Vanreijs. En deze combinatie bleek een gouden greep. De meiden een verfrissende ontspanning tussendoor en Sandra als doorgewinterde country zangeres wist het publiek met haar eerste noten en woorden al om haar vinger te winden.

 

De maanden voorafgaand aan het concert zijn we hard aan het werk geweest. Nieuwe nummers ingestuurd, oude(re) nummers geperfectioneerd, en ... de nummers uit het hoofd geleerd! Veel koorleden stonden er zonder map, en dat is toch wel een mijlpaal te noemen. Niet verplicht, want de map mag, maar oog voor de dirigent en het publiek zorgde voor betere samenzang en betere uitstraling.

 

De avond zelf: er moesten haastig stoelen bijgehaald worden, de zaal zat goed vol! Wat waren we daar blij mee. Entertainen was ons doel, en dat hebben we gedaan! Gelukkig kon er gelachen worden, en natuurlijk genoten van onze muziek.

 

Gasten, bedankt! Jullie hebben onze avond tot deze memorabele avond gemaakt!


Kerst 2015

 

Druk? Ja, misschien... Leuk? Ja! Heel leuk. Mazzelaars, dat zijn wij. In een kleine twee weken hebben we 6 keer mogen optreden.

 

De aftrap van onze kerstoptredens was bij 't Noorden in Aalten, tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. En wat hebben we genoten! Informeel, heerlijke nummers, tussendoor (tijdens de pauzes) lekker eten en plezier. Dat waren de ingrediënten van deze middag zingen.

 

De woensdag daarna waren we welkom bij de kerst mis van de KBO in het parochiehuis in Zieuwent. Een dienst in de eigen moerstaal, het Achterhoeks. Ook wij hebben ons beste beentje voorgezet, en één nummer in het dialect gezongen 'I'j bunt wellekome'.

 

Meteen de volgende avond mochten we ons melden bij de voedselbank in Lichtenvoorde. Er was een bedankavond georganiseerd voor alle fantastische vrijwilligers. We hebben heerlijk gezongen voor al deze lieve mensen, de sfeer zat er goed in.

 

Vervolgens wel helemaal 2 dagen geen optredens. Zondag was het weer zover. Ditmaal was Meddo aan de beurt. Wij hadden de eer om te zingen tijdens het kerstconcert van het fanfare orkest Sint Jan uit Meddo. De kerk was prachtig verlicht en zat bomvol. De sfeer zat er goed in, en wat speelde het orkest prachtig!Een genot om naar te luisteren, en dan tussendoor onze nummers te mogen zingen.... genieten!

 

Kerstavond, altijd een bijzonder moment, een prachtige dienst waaraan wij ons steentje hebben kunnen bijdragen. En de hekkensluiter was het informele zingen bij restaurant de rommelpot.

 

En nu op naar ons eigen concert van zaterdag 16 april 2016; Friends in concert! Met nieuwe prachtige nummers!


Friends zet zich in voor de actie 'Samen voor de Voedselbank'

zaterdag 21 november 2015

 

'Samen voor de voedselbank' is een landelijke actie van de regionale omroepen. Ook omroep Gelderland doet daar aan mee. Peter Groot Kormelink heeft zijn nummer 'Recht uit het hart', herschreven en gezongen voor dit project. Samen met andere bekende Achterhoekse zangers, Willem te Molder (Boh foi toch), Sandra van Reys, Arthur te Voert (bekend van the voice of Holland), Jan Kolkman (ex normaal) en popkoor Friends is dit nummer zaterdag 21 november opgenomen in de studio van omroep Gelderland.

 

En wat was dat een fantastische ervaring. We werden ontvangen met soep en broodjes. Daarna de studio in om onze bijdrage goed op de band te krijgen. Na afloop kregen we nog een rondleiding door het gebouw en nu is het afwachten op het resultaat...

 

De actie is van 12 t/m 18 december. In die periode is de clip regelmatig te zien bij omroep Gelderland en te horen op Radio Gelderland.

 

Een highlight zien? Kijk dan naar dit nieuwsitem van omroep Gelderland.

 

De clip is prachtig en heel sfeervol geworden. Precies daar waar het om gaat, de voedselbank. Bekijk en beluister de clip hier

 

 


Optreden de rommelpot, zondag 28 juni 2015

 

Soms zit het weer mee, en soms zit het tegen. Helaas was het laatste het geval tijdens ons optreden bij de Rommelpot in het Rommelgebergte in Winterswijk. En voor een tuinconcert zijn dan de spatjes regen wel balen!

 

Ondanks dat hebben wij genoten van het optreden, en met veel plezier en enthousiasme gezongen. En het publiek schrok ook niet terug van de spatjes regen. Onder de parasols was het dan ook best goed toeven.

 

 

 

 

Optreden de rommelpot 28 juni 2015 in het nieuws


Het optreden bij restaurant de rommelpot komt eraan. Diverse media hebben hier aandacht aan besteed, Lees het stuk in de Gelderlander en in het Achterhoeksnieuws. Klik op de link.21 december 2014

Kerstconcert Theater Astoria, Winterswijk

 

Het was letterlijk een donkere dag voor kerst; grauw, grijs en miezerig. Maar van een winterblues geen sprake! Want binnen, bij het prachtig, sfeervolle theater Astoria was het gemoedelijk en gezellig. Want wij hebben daar samen met the Greyhound Barbershop singers en het Woolds mansleukoor een heel mooi kerstconcert gegeven. Drie diverse koren, afwisseling en een genot om naar te kijken en te luisteren.

 

Een waar feestje was het! Publiek bedankt! Gemist? Jammer! Wie weet tot een kerstconcert volgend jaar, het is beslist de moeite waard.

 

 

  

 


16 oktober 2014

Rabocoöperatiefonds avond


Wat een fantastische avond hebben wij beleefd bij hotel restaurant het Zwaantje. De avond waarop het rabocoöperatiefonds giften uitdeelde aan verschillende verenigingen of stichtingen uit Lichtenvoorde en omstreken.


We hadden 5 minuten om ons te presenteren. We zijn gestart met te vertellen wie wij zijn, wat wij doen en waarom wij graag een financiële bijdrage willen van de Rabobank voor ons koor. En meteen daarna stond het hele koor op en zette direct de 5 decennia popmuziek medley in. Het koor zat langs de rand van de grote zaal verspreid, en we hebben er met z'n allen een feestje van gemaakt! Het kwam wel over, aan de vele reacties te merken.


En toen werd het spannend. Want er werd gestemd op de verschillende verenigingen en stichtingen. Helaas kregen we niet de hoofdprijs, maar met de 3000,00 euro die wij kregen met onze 4e plek zijn we heel erg blij! Bedankt leden van de Rabobank, voor uw stem op ons, en bedankt Rabobank, voor dit fantastische bedrag!


Het is een heel goed begin naar ons zo gewenste geluidsinstallatie. Die we kunnen gebruiken bij onze repetitie, maar vooral; gebruiken bij optredens. Waardoor we geen installatie meer hoeven te huren, en onze vraagprijs voor een optreden lager kunnen maken.

Nog even doorsparen… Maar deze positieve boost doet ons allemaal heel erg goed!
28 september 2014

Voorronde TV Gelderland, het verslag

 

Het was zover… we mochten onze zangkunsten vertonen voor een jury van omroep Gelderland. Vol goede moed gingen we op weg naar Radio Kootwijk, de mist trok op en de zon kwam tevoorschijn, de reis ging voorspoedig en eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen en perfect begeleid en verzorgd door een soort van PA van omroep Gelderland.

En wat hebben we een leuke dag gehad, wat een prachtervaring!

 

Tot zover het goede nieuws. Want om maar meteen het slechte nieuws te brengen; we zijn helaas niet door en bij de laatste drie geëindigd. Jammer, maar helaas. En slecht nieuws, tja, het valt natuurlijk ook wel weer mee. We hadden de lat voor onszelf erg hoog gelegd. Twee nieuwe nummers instuderen in drie weken tijd. Het verplichte kerstnummer Hark, thé herald angels sing en ons eigen gekozen nummer 5 decennia popmuziek medley.

 

Dit laatste nummer geeft ons repertoire mooi weer, maar gemakkelijk maakten we het onszelf niet. De tip (of het kritiekpunt) van de jury was dan ook terecht. Zij misten in de medley de eigenheid van elk lied dat erin verweven is. Positieve kritiek was er gelukkig ook. De jury was zeer te spreken over ons geluid en de klank die we met de verschillende stemgroepen als geheel brengen. Nou, dit compliment steken we mooi in onze zak.

 

Een stukje popkoor Friends tijdens de auditie zien en horen? In een filmpje van omroep Gelderland zijn wij te zien. Het fleurige koor, dat compliment kregen we ook nog van de jury. Klik hier voor het filmpje.

 

Vanaf zondag 2 november, 18.20 uur is het programma In koor te zien bij omroep Gelderland. Wij zitten voor de buis, want de kans is groot dat we in de eerste aflevering te zien én horen zijn.


1 september 2014

Voorronde TV Gelderland kerstoptreden

 

TV Gelderland gaat rond de kerst een programma maken over drie Gelderse koren. Popkoor Friends kan één van die drie koren worden. In het weekend van 27 en 28 september zijn hiervoor voorrondes waar wij aan gaan deelnemen. Dat is al een ervaring op zich! Maar we hopen natuurlijk uiteindelijk bij die laatste drie koren te horen.

 

Dat wordt de komende tijd oefenen op één verplicht kerstnummer en ons pareltje uitzoeken en deze nog verder verbeteren. We hebben kort de tijd, maar we gaan ervoor!

 


28 mei 2014

Huwelijk Daisy en Ronald

Prachtige mensen, prachtige dienst. Kortom; genoten!