Dirigent

Een inspirator, met een karrevracht aan muzikale ervaring, dat is wat ieder koor zich als dirigent wenst. Met Johan Klein Nibbelink hebben wij die perfecte dirigent in handen.

 

Per 1 januari 2014 zwaait hij figuurlijk met het dirigentenstokje. Figuurlijk, want Johan gebruikt liever zijn handen, armen of hele lijf. Hij swingt mee wanneer het uitbundig hoort te zijn en is ingetogen bij bijvoorbeeld een ballad. Muziek is zijn passie, dat zie, hoor en voel je aan alles.

 

Volgens zijn moeder is Johan al vanaf zeer jonge leeftijd geboeid door muziek. Vanaf zijn 10e speelde hij bariton bij de plaatselijke harmonie. Rond zijn 15e leerde hij zichzelf elektrische gitaar spelen en schreef hij liedjes voor een bandje met vrienden van de middelbare school. Na een jaar Pabo koos hij er voor om van studierichting te veranderen en verder te studeren aan het toenmalig Twents Conservatorium. Hier studeerde hij eerst Schoolmuziek en later ook Zang (klassiek). Hij zong in diverse koren.

 

In de afgelopen jaren was Johan enkele malen artistiek leider van musicalproducties met amateurs en was hij werkzaam als Popcantor in Aalten en Winterswijk. Onder andere vanwege die functie zat hij in de werkgroep voor het nieuwe Liedboek. Sinds zijn conservatoriumtijd arrangeert en componeert hij zeer regelmatig koormuziek.